میکرونیدلینگ چیست

میکرونیدلینگ چیست

شاید اواخر سال ۲۰۱۳ که این خبر همه جا پیچید: “کیم کارداشیان، سلبریتی مشهور، صورت خود را مانند خون آشام خونی کرده است تا زیباتر شود”، هیچ کس فکرش را هم نمیکرد این تکنولوژی در ایران همه گیر شود. اکنون افراد بسیاری، پوست شفاف و زیبای خود را مدیون میکرونیدلینگ هستند!

میکرونیدلینگ کیم کارداشیان

افرادی که مایل به افزایش تولید کلاژن پوست، تحریک رشد مو و بهبود ظاهر اسکار های (جای زخم) خود هستند می توانند از میکرونیدلینگ به عنوان یک راه حل کم تهاجم استفاده کنند. میکرونیدلینگ در سال ۱۹۹۵ ایجاد شده و به لطف تکنولوژی جدید در سال های اخیر محبوبیت بسیاری پیدا کرده است.

جوانسازی پوست با میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ سوراخ هایی میکروسکوپی در پوست ایجاد می کند. به زبان ساده، در این فرایند سوزن هایی بسیار کوچکی با هدف جوانسازی به پوست وارد می شوند.

میکرونیدلینگ برای چه کسانی مناسب است؟

انجام این فرایند به کسانی توصیه می شود که بالای ۱۸ سال سن داشته و مایل به درمان برخی مشکلات و عوارض پوستی خود هستند. از جمله این مشکلات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

رفع جای جوش با میکرونیدلینگ

انواع میکرونیدلینگ

در ادامه به انواع میکرونیدلینگ اشاره می کنیم.

رفع چروک های سطحی و عمقی با میکرونیدلینگ

یکی از مزایای اصلی میکرونیدلینگ توانایی آن در تحریک تولید کلاژن و الاستین پوست است. تولید این موارد در دستیابی به ظاهری جوان و تازه نقش مهمی دارد. به دلیل توانایی این فرایند در تحریک تولید سلول های پوستی جدید، متخصصان پوست دریافته اند که با چندین جلسه درمانی می توان ظاهر خطوط پوستی ریز، خطوط اطراف چشم و چروک عمیق ناحیه پیشانی را کاهش داد.

ترمیم اسکار های نمایان با میکرونیدلینگ

در یک مطالعه که بر روی اثرات میکرونیدلینگ صورت گرفت، نزدیک به ۱۰۰ درصد شرکت کنندگان مبتلا به جای جوش بهبودی قابل توجهی را در ظاهر جای زخم های خود بیان کردند. در صورت تمایل به انجام میکرونیدلینگ در خانه، ابزار های دستی دارای سوزن های ۱.۵ میلی متری برای بهبود ظاهر جای جوش ها مناسب هستند. جهت دستیابی به بهترین نتایج در رفع اسکار های شدید تر به سوزن هایی با طول بیشتر نیاز است. ابزار های حرفه ای میکرونیدلینگ می توانند سوزن هایی به طول ۳ میلی متر داشته باشند. این ابزار ها در مطب پزشکان متخصص پوست و جهت رفع اسکار های عمیق در زیر سطح پوست استفاده می شوند.

ترمیم آفتاب سوختگی و پیگمانتاسیون با میکرونیدلینگ

تولید کلاژن بهترین روش برای بهبود ظاهر پوست بوده و مزایایی فراتر از رفع چروک های پوستی ارائه می دهد. تحریک تولید کلاژن به وسیله میکرونیدلینگ می تواند اثرات آفتاب سوختگی و تغییر رنگ پوست را رفع کند. از جمله این تغییر رنگ ها می توان به هایپر پیگمانتاسیون همراه با ملاسما اشاره کرد.

مقابله با پیری پوست به وسیله میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ علاوه بر صاف کردن و ترمیم پوست های آسیب دیده می تواند سبب کشیدگی و رفع افتادگی پوست در زنان و مردان مسن شود. هر چه سن بالاتر می رود، تولید طبیعی کلاژن کمتر می شود. میکرونیدلینگ روشی جدید برای دستیابی به پوستی جوان، کشیده و بدون جای زخم است. همچنین، این روش در ترمیم پیری پوستی ناشی از تابش نور نیز مفید است.

میکرونیدلینگ و بستن منافذ پوست

جالب است بدانید با اینکه میکرونیدلینگ پوست را بار ها سوراخ می کند اما سبب بزرگ شدن منافذ آن نمی شود. علاوه بر آن، این فرایند سبب کوچک و بسته شدن منافذ پوست نیز می شود. میکرونیدلینگ تولید کلاژن را در اطراف و درون منافذ تحریک کرده و در صورت بسته نشدن منافذ سبب کوچک شدن آن ها می شود.

میکرونیدلینگ را می توان در هر قسمتی از بدن انجام داد

یکی دیگر از مزایای میکرونیدلینگ این است که تنها به ناحیه صورت اختصاص ندارد. این فرایند را می توان در هر قسمت آسیب دیده ای از پوست انجام داد. از جمله این نواحی می توان به قسمت هایی از پا، قفسه سینه، کمر و باسن اشاره کرد که به ترک های پوستی یا جای جوش دچار هستند. با انجام ۴ تا ۶ جلسه درمانی می توان تغییر در ظاهر این نواحی را مشاهده کرد.

هزینه میکرونیدلینگ

تفاوت میکرونیدلینگ و میکرودرم ابریژن 

پوست از چند لایه تشکیل شده است. لایه سطحی پوست یا اپیدرم از ۴ لایه تشکیل شده است. لایه میانی پوست بیشتر از کلاژن و الاستین تشکیل شده و فونداسیون پوست است و اپیدرم روی آن قرار دارد.با افزایش سن قط این لایه کم شده و سطح پوست شل می شود.

مانند لباسی که آستر دارد و آستذر آن آب رفته باشد و لباس رو اضافه آید. مثلا در پلک ها وقتی که قطر لایه میانی پوست کاهش یابد، پوست روی آن اضافه می آید. پوست اضافی پلک را با عمل جراحی بلفاروپلاستی بر می دارند. اکنون که تفاوت لایه های پوست را فهمیدیم تفاوت میکرودرم ابریژن و میکرونیدلینگ را توضیح می دهیم.

روش های جوانسازی پوست در هرکدام از لایه های پوست متفاوت است.میکرودرم ابریژن لایه های مورده پوست را از پوست بر می دارد و پوست را جوان تر و شفاف تر می کند. میکرونیدلینگ با سوراخ سوراخ کردن لایه های میانی پوست سبب ترمیم کلاژن پوست و افزایش ضخامت آن شده و پوست را سفت تر و باقوام تر می شازد.

مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ

جهت دستیابی به بهبودی کامل و پوستی صاف، سالم و درخشان باید از دستورات مشخصی پیروی کرد. این دستورات شامل موارد زیر می شوند:

ضد آفتاب بعد از میکرونیدلینگ

از قرار گرفتن در نور خورشید اجتناب کرده و هیچ گونه ضد آفتابی بر صورت خود اعمال نکنید. افراد باید در طول دوره درمان در داخل خانه مانده تا منافذ و زخم های پوستی آن ها التیام یابد. برخی زنان به دلیل نیاز به زمان بیشتر برای بهبودی، ۵ روز اول پس از فرایند را بر سر کار نمی روند.

اجتناب از محصولات مراقبتی پوست

از مصرف هر گونه محصول حاوی ترکیبات فعال اجتناب کنید زیرا این محصولات می توانند سبب تحریک بیشتر پوست شوند. از جمله این ترکیبات فعال می توان به رتینول و آلفا اسید ها اشاره کرد. تنها از محصولاتی استفاده کنید که پزشک یا متخصص پوست توصیه کرده است.

 اجتناب از آرایش پوست

حداقل تا ۲۴ ساعت پس از فرایند نیاز به تنفس دارد. در طی این مدت کانال های پوستی باز بوده و مواد مختلف بسیار سریع تر و آسان تر در منافذ پوست وارد می شوند. باید از آرایش کردن اجتناب کرده و به پوست زمانی کافی برای ترمیم داد زیرا در غیر اینصورت باکتری ها در منافذ پوست تجمع می یابند. همچنین، افرادی که به آفتاب گرفتن علاقه مند هستند باید از انجام این کار به مدت ۳ تا ۴ روز خودداری کنند.

 ماسک های صورت بعد از میکرونیدلینگ

می توان جهت استراحت دادن به پوست از ماسک های خنک کننده و آبرسان استفاده کرد. این ماسک ها به کاهش هر گونه التهاب پوست نیز کمک می کنند. در هنگام خرید ماسک های صورت باید انواع ملایم را به انواع پر قدرت ترجیح داد.

 اجتناب از تعریق

عرق کردن سبب باز شدن مجدد منافذ پوست شده و امکان ورود باکتری ها را به منافذ پوست فراهم می کند. افراد باید در ۳ یا ۴ روز اول پس از فرایند از رفتن به باشگاه های ورزشی خودداری کرده و سعی کنند انجام کار های خانه را به حداقل برسانند. همچنین، بهتر است در روز اول پس از فرایند به حمام نرفته و از طولانی شدن مدت حمام کردن یا دوش گرفتن در هفته اول بهبودی اجتناب کرد.

آبرسانی به بدن

افراد باید تا حد توان آب نوشیده و از مصرف کافئین و الکل خودداری کنند. این موارد به التیام و جوانسازی سریع تر پوست کمک خواهند کرد.

پاک کننده ها

در ۷۲ ساعت اول پس از فرایند از شستن صورت خود خودداری کنید. پس از این مدت، می توان با استفاده از یک پاک کننده ملایم و آب ولرم صورت را به آرامی شسشتو داد. حداقل تا ۷ روز پس از فرایند نباید از برس های صورت استفاده شود.

سرم های آنتی اکسیدان

افراد می توانند از یک سرم آنتی اکسیدان یا هر گونه سرمی که پزشک تجویز کرده استفاده کنند. از آنجایی که این سرم ها قادر به کاهش تحریک پذیری و کمک به التیام پوست هستند باید هنگام مصرف آن ها به دقت از دستورات پزشک پیروی کرد.

قرمزی بعد از میکرونیدلینگ

قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست عد از میکرونیدلینگ کاملا طبیعی است. نگران نباشید.

میکرونیدلینگ در بارداری

گفته می شود که این فرایند در مقابله با پیری پوست مزایایی عالی داشته و ظاهری جوان را به افراد هدیه می دهد. شایان ذکر است که میکرونیدلینگ برای زنان باردار یا مصرف کنندگان دارو های ضد آکنه توصیه نمی شود. همچنین، در صورت داشتن پوستی با حساسیت بالا باید از انجام این فرایند خودداری کرد زیرا امکان بروز عوارضی از جمله قرمزی و تحریک پذیری پوست وجود دارد.

هزینه میکرونیدلینگ

هزینه هر جلسه درمانی بسته به شهرت پزشک معالج و استاندارد های هر کشور متغییر است. در این فرایند پزشک جهت کاهش درد و هر گونه قرمزی احتمالی پوست، یک داروی بی حس کننده موضعی را بر پوست بیمار اعمال می کند. سپس، از ابزاری قلم مانند استفاده کرده تا سوراخ های کوچکی در پوست ایجاد کند. کل فرایند سوراخ شدن پوست کمتر از ۴۰ دقیقه طول کشیده و می توان آن را هر ۴ تا ۶ هفته یک بار انجام داد.

 

عوارض میکرونیدلینگ صورت چیست؟

علاوه بر بروز قرمزی و تحریک های خفیف پوستی، امکان بروز خونریزی و پوسته پوسته شدن محل درمان نیز وجود دارد. در صورت بروز این موارد، باید با پزشک خود تماس گرفت. بیماران باید از پوست خود مراقبت کرده و تمامی دستورات مرتبط با مراقبت پس از فرایند را انجام دهند.

زیبا سازی پوست با میکرونیدلینگ

سوالات متداول درباره میکرونیدلینگ

در ادامه به سوالات برخی از شما عزیزان در مورد میکرونیدلینگ پاسخ می دهیم.

ماندگاری میکرونیدلینگ چقدر است؟

این نتایج تا زمان آهسته شدن تولید کلاژن ماندگاری دارند. پس از اینکه تولید کلاژن کاهش یافت باید به پزشک مراجعه کرده و فرایند را دوباره انجام داد.

تعداد جلسه میکرونیدلینگ برای درمان جوش چند جلسه است؟

تقریبا همه افراد پس از اولین جلسه درمانی می توانند تغییر را در خود احساس کنند. با این حال، تعداد جلسات درمانی مطلوب ۳ جلسه می باشد.

فرایند میکرونیدلینگ شامل چه مواردی می شود؟

این فرایند با اعمال پماد بی حس کننده و یک محصول افزایش دهنده تولید کلاژن شروع می شود. پزشک جهت ایجاد زخم های کوچک بر روی پوست از ابزاری قلم مانند استفاده کرده که حاوی ۱۲ سوزن می باشد. پس از اتمام فرایند، جهت آبرسانی به پوست از هیالورونیک اسید استفاده می شود.

آیا میکرونیدلینگ دردناک است؟

این مورد رایج ترین سوالی است که افراد در کلینیک از ما می پرسند. خوشبختانه، در صورت کافی بودن مقدار پماد بی حس کننده و مهارت بالای پزشک این فرایند دردناک نخواهد بود. بیماران احساس سوزن شدن خفیفی را تجربه کرده که آن نیز قابل تحمل می باشد.

رعنا هاشمی

دکتر زیبایی در تهران